Wednesday, 2 May 2012

Semangat Seolah Sudah Hilang...

salam...ermmm lama nye x update mini blog aku nih...huhuhuh
mana tak nye.. keadaan skrang seolah makin rumit..ermm nama aje belajar tp xwat ape pon..mana tidaknya.. kemain banyak asignment lect bagi...diaorg xtahu ke aku ni student PJJ??? pehhghghhh melambak lambak..
..aku walau dah sem3..aku amek keputusan nak wat bodoh je..keje skolah pon melambak nak siapkan..rasa nak putus nyawa je bila fikirkan keje tangguh sana sini...
..tapi alhamdulillah ade kwn2 yg suka membantu meringankan beban.. special credit to wanda, sarina, yusnita, atun dan beberapa org lg..nak harap kwn group lain mmg YANG HADOOO laaa..wakakaaa
..ok lahh..see uols next story n next post yaw...byeee muahhhh

Friday, 3 February 2012

Hujan yg turun bagaikan mutiara...

Musim sekarang ni kalau kita tengok memang cuaca selalu x menentu..sekejap panas,sekejap ujan..kdgkala gelap gelita mcm nak ujan tp x jadi ujan..ade pulak yang terang benderang cerah tetibe ujan..haishh..subhanallah.. tapi yang penting kita perlu bersyukur sebab kita semua tak ditimpa masalah-masalah bencana alam..kalau kita tengok kat berita tu,setiap hari ade je berita tentang bencana alam yang melanda dunia masa kini..banjir la, tanah runtuh la, gempa bumi la, ribut la.. alhamdulillah negara kita selamat dari bencana2 besar yg landa dunia..cuma ade sedikit-sedikit yg melanda negara kita seperti banjir dan tanah runtuh.

Sebab itulah kalau kita perhatikan kalau sesuatu melanda negara kita,heboh satu negara ni walau hanya terkorban 1 mangsa..sebabnya negara kita jarang kedengaran tentang bencana yang kerap berlaku. kalau dibandingkan dengan negara luar yang setiap kali menimpa sampai mengorbankan mangsa sehingga angka RIBU..Cuba bayangkan kalau negara kita mencapai angka RIBU setiap kali ditimpa bencana?? memang mengejutkan laaa..Nauzubillah min zalliq..



Apa pon kita harus bersyukur atas ape yang ade di sekeliling kita ni..sesungguhnya kita bertuah kerana tinggal di bumi Malaysia ni...waaachaaaa!!!

Cuti2 ni apa nak buat..

Salam...
minggu ni cuti lagi sampai selasa next week..ermm kalau banyak duit bole gak gi jauh2 dgn family.. ni duk umah kg jela nampaknya..hehehee.. teringat lak 2tahun lepas pada tarikh yang sama hari ni baru tiba dari Bandung,Indonesia dengan kawan2..memang best gike ke sana..shopping x hengatt!! banyak tempat2 best kat Bandung tuh yg aku sempat pegi sebab x lama sgt cuma 4h 3m je.. dan malam yang terakhir sempat check in kat Jakarta Hotel..sebab utamanya ialah PLANET HOLYWOOD!!wakakaa..
sesi makan2 dgn team rombongan BANDUNGANZ..


Bergambar di Tangkuban Perahu..bekas tapak gunung berapi

with my kazen MIMIE

Pelbagai jenis beg kulit yang murah gilerrr kentangggg
..sempat sambar baju PH 2 helai black n white..puasss... sebabtu la kalau ade kawan yg nak suruh suggest ke mana cuti2 nih aku suruh g Bandung je..xpayah jauh2 sangat la..bawak 3k pon dah cukup.. makan,hotel n shopping semua murah2 dan kompem korang rambang mata..nanti aku post kan pic2 aku kat sana...ok see ya..!!

Thursday, 2 February 2012

kekangan masa..

salam...
disebabkan kekangan masa membuatkan aku susah nak update blog aku ni. jadi, di kesempatan yang ada ni aku cuba memasukkan juga serba sedikit tentang apa yang berlaku di sekolah.

4 Januari 2012

Lembaran baru persekolahan tanpa kawan baik dan sahabat aku Nor A'liyah Hj Musa. masa yang ada sebelum ni seolah cemburu dengan hubungan baik aku dan Aliyah. Semua warga pendidik sekolah ini amat rindukan hilai tawa Aliyah. Semoga Aliyah berjaya menjadi pendidik yang disegani di sekolah barunya insyaallah...

Blog pertama saya.

 Assalammualaikum dan selamat sejahtera.
Selamat datang ke blog saya yang pertama. Di harap anda semua dapat mengetahui tentang perjalanan hidup saya sebagai seorang guru di sekolah ini. Di harap kita boleh berkongsi apa jua certita tentang dunia pendidikan masa kini. Saya juga mengalu-alukan sebarang komen yang membina.
Gambar saya sedang menjamu selera semasa pogram kepimpinan murid SKJB.

Murid perempuan yang terlibat dalam program kepimpinan SKJB.

Barisan murid lelaki yang terlibat dalam program kepimpinan SKJB.

Antara barisan guru yang terlibat menjayakan program kepimpinan SKJB.